Jdi na obsah Jdi na menu

Příprava farního kostela na Vánoce

19. 12. 2023

Příprava kostela na letošní Vánoce začala v pondělní odpoledne kolem 16 hodiny. Před kostelem, ještě za světla, se nejdříve upravily kmeny vánočních stromů (kavkazských jedlí), aby mohly být osazeny do připravených stojanů. Poté byly postupně přeneseny do kostela a postaveny na svá místa v presbytáři a pak i po obou stranách hlavní lodě. Mezitím v kostele probíhala příprava na stavbu betléma, nejdříve přinesením krabic, ve kterých byly všechny součásti bezpečně uloženy během roku. Menza oltáře boční kaple sv. apoštola Filipa byla upravena a tak se již mohl betlém začít aranžovat. Vánoční stromy byly ještě osazeny světelnými řetězy, v kostele byly očištěny lavice a další součásti vnitřního vybavení, jako např. křtitelnice a další, interiér byl umyt a povysáván. K svatostánku se povedlo rovněž přenést poměrně těžký pískovcový blok, jenž nyní tvoří důstojný základ pod sochou Matky Boží s dítětem Ježíšem.

Velké díky všem účastníkům, ženám i mužům, mladším i starším. Nebylo nás málo, práce šla dobře od ruky a po skončení, kromě únavy, byla na tvářích zůčastněných znát radost z vydařeného společného díla. V studeném prostoru během přípravy dobře padl připravený šálek horkého čaje a těm, kteří neřídili, snad i kalíšek něčeho silnějšího na zahřátí :-). Akce i tak trvala téměř tři hodiny, výsledkem je však krásný farní kostel v očekávání blížících se svátků narození Ježíše Krista.

Třetí hořící adventní svíce v těchto dnech nám neklamně připomíná ono adventní "Pán je blízko..."

K slavnosti Narození Páně se tak ve farním kostele sejdeme již za několik málo dnů - v neděli 24. 12. v noci, na půlnoční, a v pondělí 25. 12. při slavení farní mše svaté v 8.30 hodin. Přijměte pozvání - a všem, kteří pomohli, ještě jednou velký dík!

Několik fotografií z akce naleznete v odkazu: Fotoalbum

1703006229046.jpg