Jdi na obsah Jdi na menu

Farní den 2023

23. 6. 2023

V neděli 4. 6. 2023 se konal "Farní den" naší střešovické farnosti. Již tradičně je spojen s oslavou patrona farnosti, sv. Norberta z Xanten, jehož svátek připadá v kalendáři na 6. června, letos v úterý. Akce začala po nedělních dopoledních mších svatých od 14 hodin v areálu u fary. Počasí vyšlo skvěle, bylo celý den krásně teplo a slunečno.

Díky všem, kdo jakýmkoliv způsobem přispěli k přípravě této farní akce a k programu během celého dne, který byl opravdu pestrý - pro děti byly například bojovky "Klášterní vinice" a "Norbertovské zvony", u fary byla možnost procvičit si střelbu ze vzduchovek, v areálu míčové hry, úspěch mělo i líčení nejmenších dle různých postav ze zvířecí říše, opět krásně připravené loutkové divadlo pro děti (ale nejenom pro ně) a samozřejmě, po celý den možnost posezení s občerstvením a nápoji. K tomu zněly zpěvy nejmenších a i těch starších s doprovodem různých nástrojů. K večeru pak opékání buřtů a klobásek.

Nejcennější však byla asi možnost se v klidu setkat a prožít neděli jako farnost společně. Akce tak trvala až do pozdních večerních hodin... Deo gratias!

Několik postřehů - viz Fotoalbum.