Jdi na obsah Jdi na menu

K 130. výročí kostela a fary

9. 3. 2021

Spoluprací odborných pracovníků oddělení uměleckých sbírek a fondů kanonie, vědeckých pracovnic Strahovské knihovny a administrátora farnosti, postupně vzniká malá publikace k letošnímu 130. výročí (1891 - 2021) od postavení farního kostela sv. Norberta a nedaleké farní budovy ve Střešovicích.

Vyhledávání některých zajímavých informací z materiálů ve farnosti a především z archivních fondů se blíží k závěru. Tvorba textové a obrazové části připravované publikace se pak odehrává nyní v rámci společných konzultací a zpracovávání materiálů na Strahově. Pokud všechno půjde dle plánu, tato malá a - doposud ve farnosti chybějící publikace - by měla uzřít světlo světa někdy v průběhu května. Na neděli 13. června 2021 je pak plánována mše svatá na poděkování Bohu za dosavadní dobrodiní. Při té příležitosti by měla být připravovaná publikace také uvedena.

Věříme, že epidemiologická situace bude v červnu lepší, než je tomu dnes a bohoslužba bude moci proběhnout.

Podpořit střešovickou farnost u příležitosti letošního výročí je možné například darem (číslo účtu farnosti: 2830390369/0800). Do poznámky, prosíme, uveďte “dar pro potřeby farnosti“. Děkujeme.

detail-kostela-sv.-norberta.jpg