Jdi na obsah Jdi na menu

Pro rodiny s dětmi

15. 3. 2021

Rodina = malá domácí církev. Právě v době dlouho trvajících omezení lze tuto pravdivou tezi prakticky naplnit péčí rodičů o náboženskou výchovu svých dětí.

Snad k tomu mohou pomoci i životní příběhy některých biblických postav v podobě 5 interaktivních elektronických her v sérii Největší příběhy všech dob“. Lze je spustit pomocí webového prohlížeče nebo mobilní aplikace GEOFUN. Hry po stažení do mobilní aplikace fungují offline. 

Aktuálně jsou k dispozici tyto příběhy: 1) Může jeden člověk zachránit celý národ? - hra, kterou provází královna Persie Ester. Být královnou není snadná věc zejména, když musí řešit úkol, jak zachránit národ, ze kterého sama pochází... 2) Co zaseješ, to také sklízíš - společně s Jákobem lze prožít jeden z velkých příběhů izraelského národa a pomoci při řešení životních situaci, které ho potkávaly na jeho životní pouti... 3) Petrův zdar - jak na to, aby víra byla opět pevná prozradí průvodce apoštol Petr, původně rybář Šimon... 4) Jak jsem oslepl a uzřel - hra o tom, co přinesl světu život Saula neboli Pavla z Tarsu... 5) Můj syn Ježíš - není na světě známější příběh, než ten, který vypráví Marie, žena tesaře Josefa...

Vznik her financovala Česká biskupská konference. Zástupci a spolupracovníci Katechetické sekce ČBK se podíleli na vytváření scénářů. Všechny vytvořené hry jsou volně dostupné bez nutnosti registrace. Webová prezentace s možností spuštění her zde: schoolfun.cz/nejvetsi-pribehy-vsech-dob/

Další inspirace pro děti (rébusy, omalovánky, náměty ke tvoření atd...) pak najdete na stránkách deti.vira.cz. Včetně námětů k prožití aktuální neděle v liturgii a katechezí na různá témata.

 

(Zdroj: ČBK)