Jdi na obsah Jdi na menu

Společný výlet pro rodiče a děti

17. 10. 2022

1.vylet.jpg

Postupně se zrodila myšlenka společných výletů, které by byly určeny pro rodiče a děti navštěvující výuku náboženství ve farnosti a pro sourozence těchto dětí. Smyslem je, abychom se lépe poznali a společně jako rodiny prožili i nějaké hezké chvíle mimo vlastní farnost a kostel.

Po přemýšlení nad různými možnostmi, jsme se nakonec rozhodli, že doprava na místo bude vždy indviduální (tzn. autama, případně se rodiny mohou domluvit navzájem na svezení). Bude vždy pevný sraz na místě v určitou hodinu. Pak společný program, který bude vždy částečně "církevní" (spojený s návštěvou konkrétního a hezkého místa spojeného s premonstrátským řádem) a také i vždy "profánní" (spojený s návštěvou nějaké místní zajímavosti v okolí, přírodní krásy, apod.). Součástí výletu bude i společný oběd v místní restauraci.

Je jasné, že vyhovět požadavkům všech nikdy nelze (pokud jde o termín konání, dopravu, program, atd), proto jsou výlety jako nabídka, kterou lze využít nebo nevyužít. 

Chtěl bych, aby bylo výletů (pokud se ujme myšlenka mezi rodiči dětí) postupně několik, a vždy na velmi zajímavá místa, které již jsou v zásobě a tak trochu "předpřipravena".

Bližší informace k výletu již obdrželi rodiče dětí "via email".

Kdo se chce tedy zůčastnit, ať se do 19. 10. 2022 závazně nahlásí na farní email, kvůli rezervaci místa k obědu v místní restauraci. Díky :-)

P. Petr