Jdi na obsah Jdi na menu

Informace k 27. neděli v mezidobí

4. 10. 2020

27.ned.mez.a.2020.jpg

 

Usnesením z 30. 9. 2020 (čl. II. bod 3., celý text ZDE) omezuje vláda ČR účast na bohoslužbě tak, že se jí účastní nejvýše tolik osob, kolik je míst k sezení, nejvýše však 100 osob, a osoby, které se bohoslužby účastní, se převážně zdržují na místě k sezení, a to s výjimkou osob vedoucích bohoslužbu a jejich pomocníků, a v průběhu bohoslužby se nezpívá. Účinnost krizového opatření je od 5. do 18. 10. 2020.

 

Počet účastníků je pro naši farnost zatím postačující. Při mši svaté si vyjadřujme pozdravení pokoje úklonou hlavy, očním kontaktem, úsměvem apod. Při přijímání Eucharistie na ruku s hostií nikam neodcházejte a přijměte hned před podávajícím knězem. 

 

Dnešní plánované „Farní kafe“ ve vnitřních prostorech vzhledem k situaci sice neproběhne, ale doufáme, že to listopadové již bude.

 

Výuka náboženství, jak byli rodiče informováni, rovněž zatím nezačne. Respektujeme vládní nařízení týkající se zákazu hromadných akcí konaných v počtu vyšším než 10 osob ve vnitřních prostorech, protože je přihlášeno více než 10 dětí a prostory k výuce na faře jsou menší místnosti. Doufáme, že se situace zlepší a budeme výuku moci nabídnout již brzy. Sledujte farní stránky a nedělní ohlášky, kde bude tato informace včas.

 

Příležitost k svátosti smíření je vždy přede mší svatou v kostele sv. Norberta.

 

A v sakristii kostela sv. Norberta si ještě můžete zakoupit stolní kalendáře pro rok 2021.

 

 

 

Nenechme se otrávit nutností dodržovat aktuální opatření :-).