Jdi na obsah Jdi na menu

Informace k 28. neděli v mezidobí

10. 10. 2020

Vláda ČR s účinností od 12. 10. 2020 zakazuje na bohoslužbách vyšší počet účastníků než je 10 (kromě sloužícího kněze a asistence). Účastníci mají udržovat mezi sebou odstup alespoň 2 metry.

 

V této situaci doporučuji účast na mši svaté těm, za které je sloužen jejich úmysl. V dalších dnech bude hlavní vchod kostela sv. Norberta do předsíně přes den obvykle otevřen k tomu, aby bylo možné v průběhu dne přijít pomodlit se. K svátosti smíření je příležitost jako obvykle. Pro ty, kdo nebudou na mši svaté, bude příležitost přistoupit k svatému přijímání po skončení mše svaté před kostelem (tzn. půlhodiny po začátku). Pokud byste cokoliv potřebovali a chtěli posloužit individuálně, určitě najdeme způsob i čas, jak se setkat.

 

Biskupové  vyzývají k modlitbě růžence na úmysl ukončení pandemie, každý večer ve 20.00, ať sami či společně v rodinách. Zvláště v situaci omezené možnosti účastnit se bohoslužeb.

 

Ve Strahovském klášteře budou od pondělí bohoslužby pouze pro komunitu. Bazilika bude otevřená k modlitbě denně od 9.00 do 17.00 pod kůrem v předsíni. Bohoslužby budou v rámci možností ze Strahova přenášeny opět online, především nedělní v 10.00. Také jsou do odvolání zrušeny farní aktivity a výuka náboženství.

 

Příští neděli 19. 10. je den modliteb za misie. Sbírka na misie neproběhne, bude v jiném termínu.

 

Děkuji za dar na provozní náklady farnosti vkladem na účet ve výši 3.000,- Kč.

 

 

 

Přeji všem v těchto dnech pevné zdraví a trpělivost.

P. Petr

 

 

 

28.ned.mez.a.2020.jpg