Jdi na obsah Jdi na menu

Informace k neděli 28. 11. 2021

27. 11. 2021

Přehled bohoslužeb ve farnosti:

Neděle

28.11.

1. neděle adventní C

8.30

farní kostel sv. Norberta: za zemřelého Bohumila Brožka

10.45

kaple Panny Marie Andělské

Pondělí

29.11.

 

7.15

kaple Panny Marie Andělské

Úterý

30.11.

Svátek sv. Ondřeje, apoštola 7.15

kaple Panny Marie Andělské

Středa

1.12.

  7.15

kaple Panny Marie Andělské

Čtvrtek

2.12.

  7.15

kaple Panny Marie Andělské

11.00

kaple Milosrdného Samaritána (ÚVN) - mše svatá pro pacienty a zaměstnance

Pátek

3.12.

Památka sv. Františka Xaverského, kněze 7.15

kaple Panny Marie Andělské

11.00

kaple Milosrdného Samaritána (ÚVN) - mše svatá pro domov Vlčí mák, bez veřejnosti

17.30

farní kostel sv. Norberta: za zdar operace přátel

Sobota

27.11.

  8.00

kaple Panny Marie Andělské

Neděle

28.11.

2. neděle adventní C 8.30

farní kostel sv. Norberta: za zemřelého tatínka Vladimíra a za živou a zemřelou rodinu

10.45

kaple Panny Marie Andělské

 

Farní ohlášky:

Vstupujeme do adventní doby. I ten letošní ADVENT je pro nás dobou očekávání příchodu Ježíše Krista o Vánocích, ale čekáme také na Jeho druhý příchod na konci časů. Symbolem této cesty životem je nám adventní věnec, kterého svíce budeme postupně zapalovat v kostele i v našich rodinách. V současných zpřísňujících se epidemiologických podmínkách asi prožijeme advent (a možná i Vánoce) jinak, než bychom chtěli. Ať nám to nevezme radost. Advent může být příležitostí k přemýšlení - nad tím, co je v životě důležité, i nad tím, zda jsme připraveni se s Kristem setkat.

Srdečně P. Petr

Střešovický Oříšek z.s. na 1. adventní neděli 28. 11. pořádá Adventní procházku s koncertem. Začátek je v 16:30 před evangelickým kostelem, pak společně procházkou dolů ke kostelu sv. Norberta, kde bude program zakončen adventním koncertem. Přineste si s sebou světýlka a rolničku nebo zvoneček, teplé oblečení a respirátor. Za současné situace bude nutné dodržovat hygienická opatření, do kostela bude umožněn vstup pouze osobám očkovaným či po prodělaném onemocnění. Více na stránkách Střešovický Oříšek z.s.

Příští 2. adventní neděli 5. 12. v 17:00 na zahradě u fary požehnáme a rozsvítíme vánoční strom. Zveme děti, na které bude čekat (možná) malé překvapení od sv. Mikuláše, a také rodiče. Vstup je branou u křižovatky. Za současné situace bude nutné dodržovat hygienická opatření, bude umožněn vstup pouze osobám očkovaným či po prodělaném onemocnění. V krajním případě bude jenom rozsvícení stromečku s dárkem pro děti. Více na stránkách farnosti zde.

Pro účast na bohoslužbách platí povinnost mít ochranu dýchacích cest, dezinfekce rukou při vstupu a rozestupy 1,5 m tam, kde je to prakticky možné bez závažného narušení možnosti konání bohoslužby a pokud se nejedná o členy jedné domácnosti. Pro další dny budou platit pravidla platná dle vývoje situace.

Příští neděli 5. 12. je při bohoslužbě Mikulášská sbírka na bohoslovce.