Jdi na obsah Jdi na menu

Pozvání k začátku adventní doby

20. 11. 2022

I letos nám bude od Boha dopřáno, abychom vstoupili do adventní doby. Advent je dobou očekávání příchodu Ježíše Krista o Vánocích, a také očekáváním Jeho druhého příchodu na konci časů. Symbolem této cesty životem je nám adventní věnec, kterého jednotlivé svíce budeme postupně zapalovat v kostele při bohoslužbě i v našich domovech. Ten letošní advent může být pro nás opět příležitostí k přemýšlení - nad tím, co je v životě skutečně důležité, i nad tím, zda jsme připraveni se s Kristem setkat... P. Petr

V neděli 27. listopadu 2022 je první adventní neděle. V úvodu bohoslužeb je požehnání adventních věnců, které si k liturgii můžete přinést (v kostele sv. Norberta i v kapli Panny Marie Andělské je přede mší svatou můžete položit na schody před oltářem)Viz Bohoslužby 1. adventní neděle ve střešovické farnosti. Při bohoslužbě první adventní neděle obdrží každý v kostele také malý dárek - brožuru s názvem "Průvodce adventem", která obsahuje úryvek evangelia z liturgie mše svaté a zamyšlení pro každý den adventní doby (v letošním roce je to od 27. listopadu do 24. prosince). Brožura má 28 stran a formát A5.

pruvodce_adventem_2022.jpg

V podvečer uvedené neděle pak pořádá Střešovický Oříšek adventní procházku s lampiony (od 16:30 v parku náměstí Před Bateriemi), která bude zakončena v kostele sv. Norberta malým adventním koncertem, na kterém vystoupí dětský pěvecký sbor Baterky a ženský pěvecký sbor Nashira. Viz Adventní procházka s koncertem.

Na svatého Mikuláše, v úterý 6. prosince 2022, se v 17:00 na zahradě u fary (vstup od křižovatky) koná rozsvícení vánočního stromu. Srdečně zveme především děti a rodiče, ale i vás všechny ostatní. Děti najdou u stromu možná něco i od sv. Mikuláše :-).

Srdečně vás zveme.

 

(Aktualizováno 24. 11. 2022)